دکتر مهدی دیلم صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: ارتباطات بین ایران و روسیه و اعزام اولین هیئت دانشبنیان به این کشور، به سال ۱۳۹۸ باز میگردد.
وی با بیان اینکه امسال نیز مجدداً هیئتی ایرانی به این کشور سفر کرد، گفت: روسها در سال جدید نسبت به سالهای قبل، اقبال بیشتری برای همکاری در حوزه دانش بنیانها و حوزه فناوری با ایران داشتند.
مدیر خانه نوآوری و فناوری روسیه با بیان اینکه نزدیک به ۵۰۰ شرکت و بازرگان روس در حوزههای مختلف کاری با اعضای دولتی ایران و شرکتهای دانش بنیان و فناور ایرانی به گفتگو پرداختند، گفت: این شرکتها در حوزههای دارو، تجهیزات پزشکی و صنایع غذایی بودند.
صالحی با بیان اینکه در معاونت علمی و فناوری در جبهه دولتی رایزنیهای مربوط به دو کشور را برای تعاملات فناورانه انجام داده ایم، گفت: در صدد هستیم که با همکاری دستگاههای اجرایی مسئول، موانع و چالشهای ارتباطات تجاری دو کشور را رفع کنیم تا تراز تجاری شرکتهای دانش بنیان افزایش یابد.
صالحی با بیان اینکه ایران و روسیه تمایل دو طرفه برای همکاریهای مشترک در زمینههای فناوری دارند، گفت: وضعیت مناقشه روسیه با اوکراین هم این شرایط را فراهم آورده که آنها اقبال بهتری نسبت به گذشته برای همکاری با ایران داشته باشند.
وی عنوان کرد: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید تلاش کنیم طی مدت یک سال شرایط همکاری شرکتهای دانش بنیان ایرانی با روسها را فراهم کنیم.
مدیر خانه نوآوری و فناوری روسیه با تاکید بر اینکه برای صادرات برخی محصولات خصوصاً در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی باید تاییدیه روسیه و مجوزهای خاص دریافت شود، گفت: پروسه ثبت محصول ایرانی در روسیه زمانبر است و باید مذاکراتی در سطوح عالی دولتی داشته باشیم که در سفر اخیر مذاکراتی انجام شد. شاید حداقل یک سال زمان ببرد که یک محصول در فدراسیون روسیه ثبت و نهایتاً صادر شود و علاوه بر اینها مسیر پر هزینهای است.
وی خاطر نشان کرد: رجیستر کردن محصولات در روسیه، ورود شرکتهای دانشبنیان ایرانی به بازار رقابتی ۱۴۵ میلیونی روسیه یا به عبارتی بازار ۳۰۰ میلیونی روسیه و کشورهای دوست روسیه را تسهیل میکند.
صالحی گفت: راههای مختلفی برای ورود به بازار روسیه وجود دارد، به عنوان مثال به جای اینکه محصول نهایی را صادر کنیم، میتوانیم قطعه ارسال و در خاک روسیه مونتاژ کنیم که این محصول ساخته شده در روسیه است.
وی با بیان اینکه دولتمردان باید برای افزایش سهم صادراتی محصولات دانشبنیان اقدام کنند، افزود: مذاکره برای ثبت موقت و پذیرش مجوزهای سازمانهای ایرانی، برای این حوزه بسیار کمک کننده خواهد بود. معاونت علمی در این مسیر کمک میکند تا اگر جایی نیاز است مذاکره دولتی انجام دهد تا طی یکسال طلایی فرصت پیش آمده، محصولات دانش بنیان ایران به راحتی به روسیه صادر شوند یا در هر صورت زمینه همکاری دو کشور فراهم شود.
خبرگزاری مهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
نظر شما